Ögruppen Zanzibar består av över 50 öar och ligger i Indiska Oceanen, ca 2 mil utanför Tanzania. Den största ön är Zanzibar som är det optimala resemålet för alla soldyrkare, livsnjutare, dykare och snorklare. Stränderna är kritvita med finkorning sand som kantas av palmer som hänger ut över stränderna och havet. Havet är fantastiskt glittrande turkost vatten med rikt djurliv och korallrev. 

Besök gärna öns huvudstad, Stone Town, som är ett charmigt virrvarr av gränder, basarer och solblekta stenhus. Stadsdelen är så välbevarad och autentisk att den fått en välförtjänt plats på Unescos lista över världsarv. 

Zanzibar har tropiskt klimat och har klimatsäsonger som Kenya och Tanzania, d.v.s. en lätt regnperiod i oktober/november och en lite kraftigare i april/maj. Det är stora skillnader mellan hög- och lågvatten på Zanzibar – ju längre söderut, desto större är skillnaden. Zanzibar har nyligen upptäckts av dykare och utanför öns kustlinje finns många korallrev och vrak att dyka och snorkla vid. 

Kombinera gärna sol och bad på Zanzibar med Safari i Tanzania eller Kenya.

FAKTA LAND

 

Bästa tid att resa

jan–feb; jun–okt

Restid från Sverige

12–14 tim

Tidsskillnad:

+ 2


KONTAKTA OSS

för information och bokning

info@travelroom.se

Travelroom rekommenderar

Breezes Beach Club & Spa

Zanzibar

Läs mer »


Baraza Resort & Spa

Zanzibar

Läs mer »


 

The Palms

Zanzibar

Läs mer »


The Residence Zanzibar

Zanzibar

Läs mer »