Mitt ute i Indiska oceanen, omgivna av det turkosfärgade, kristallklara vattnet som sällan understiger 27 grader, ligger Seychellerna med sina 115 öar av granit och korall. Seychellerna har ett fantastiskt djur- och naturliv. Här finns frodiga urskogar, höga berg som når upp till tusen meters höjd, exotisk flora samt palmkantade stränder av finaste korallsand. 

Seychellerna är perfekt för ö-luffning, d.v.s. ni kombinerar er vistelse på flera öar, t.ex. huvudön Mahé med de mindre öarna Praslin och La Digue. Önskar ni bo ännu mer privat och exklusivt bor ni på öarna Frégate, Denis eller Desroches. Nöjesutbudet är inte stort, men det är heller för nöjeslivet ni reser hit. Turismen är reglerad, så därför kan ni se fram emot en unik möjlighet till en egen plats på de orörda stränderna. 

På Seychellerna kan ni se fram emot precis det ni önskar; antingen slappna av på de orörda stränderna eller aktivera er med båt- och flygexpeditioner, dyka, snorkla, vandra, paddla och bergsklättra. Fokus på ekoturismen är stor. Besök gärna naturreservatet Vallee de Mai på ön Praslin som är UNESCO World Heritage List med sina Coco de Mer-palmer med världens största frö. Jättekokosnöten som väger upp till 30 kg. 

Seychellerna lämpar sig utmärkt för en bröllops- eller vigselresa men även för större sällskap, barnfamiljer, dyk- och snorklingsfantaster och för de naturintresserade som söker det unika. Hit reser man året runt men bästa vädersäsongen (flest soltimmar) är normalt mitten av februari till slutet av oktober.

FAKTA LAND

 

Bästa tid att resa

feb–nov

Restid från Sverige

13 tim

Tidsskillnad:

+ 3


KONTAKTA OSS

för information och bokning

info@travelroom.se

Travelroom rekommenderar

Constance Ephelia Resort

Mahé

Läs mer »


Constance Lémuria

Praslin

Läs mer »


Raffles Praslin

Praslin

Läs mer »


 

Le Domaine de L'Orangeraie

La Digue

Läs mer »


Four Seasons Resort

Mahe

Läs mer »