Drömresemålet no 1 för romantiker, livsnjutare och familjer. Vita sandstränder, vajande palmer och underbart vatten. De allra flesta av oss har nog någon gång drömt om att få resa hit. 

Maldiverna har ett tropiskt klimat med mycket sol och temperaturer runt 30° C under hela året. Dock ökar nederbörden under regnperioden april till oktober, särskilt från juni till augusti. Några av många aktiviteter är självklart dykning och snorkling. 

Atollerna har alla korallrev och är hundratals kilometer från någon större landmassa, vilket innebär att vattnets klarhet är utmärkt och undervattenslivet är rikligt. Valhaj, vackra rockor och fiskar i alla dess färger vill gärna ha er uppmärksamhet under vattenytan. Vattnet på Maldiverna är varmt hela året så dykning är möjligt under hela året. Regn, vind och vågor är vanligast under regnsäsongen juni–augusti. Den bästa tiden för dykning är från januari till april, när havet är lugnt, solen skiner och sikten i vattnet kan nå upp till makalösa 30 meter. 

Bara 15–60 minuter bort med sjöflyg eller motorbåt från huvudön Malé hittar ni några av de bästa resorterna som Maldiverna har att erbjuda. Travelroom skräddarsyr er nästa resa till Paradiset.

FAKTA LAND

 

Bästa tid att resa

dec–apr

Restid från Sverige

Ca 14,5 timmar inkl. mellanlandning

Tidsskillnad:

+ 3


KONTAKTA OSS

för information och bokning

info@travelroom.se

Travelroom rekommenderar

<

Conrad Rangali Island

South Ari Atoll

Läs mer »


Gili Lankanfushi

North Malé Atoll

Läs mer »


JOALI BEING

Raa Atoll

Läs mer »


COMO Maalifushi

Thaa Atoll

Läs mer »


 

<

Six Senses Laamu

Laamu Atoll

Läs mer »


Soneva Fushi

Baa Atoll

Läs mer »


The Residence

Gaafu Alifu Atoll

Läs mer »


Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi

South Male Atoll

Läs mer »