Beläget i ett 62 hektar privat te- och gummiplantage, erbjuder Rosyth Estate House en unik möjlighet att uppleva skönheten i landsbygdens Sri Lanka. 

Byggd på en bergssluttning på en höjd av cirka 1 000 m bjuder huset på en fantastisk utsikt från den främre verandan mot Kandy och de omgivande bergen och djungeln. Rosyth Estate House ligger tio min från småstaden Kegalle, 25 min från elefanthemmet Pinnawela Elephant Orphanage och 1 timme från den antika huvudstaden Kandy. Slappna av, ta ett dopp i poolen och njut av atmosfären på denna fridfulla plats. The Estate House har totalrenoverats och byggts ut för att skapa ett hemtrevligt och familjärt boutiquehotell. Det finns bara sju sovrum, alla med en individuell karaktär och charm. Gården välkomnar par och barnfamiljer. 

Vår mat är en fröjd för smaker och dofter. Menyerna är utformade för att erbjuda fin lankesisk mat och en möjlighet att uppleva några av de mest populära lankesiska rätter som lagas med lokala råvaror samt ekologiska produkter som odlas på gården. Vi erbjuder matlagningsdemonstrationer före middagen eller matlagningskurser som förbokas. Rosyth Estate House är en liten arbetsegendom. Te plockas för hand och säljs till närliggande te fabriken, och latex tappas, behandlas och säljs till en lokal gummifabrik. Kokosnötter, frukter, kryddor och andra råvaror odlas på gården och användas till våra menyer. Gästerna är fria att utforska gården, följa med och plocka blad från tebuskar eller se på hur gummit tappas. Gården har vandringsleder och man kan cykla på bergsvägarna. Vår personal guidar er genom teterrasser, gummiplantage och risfält.

FAKTA HOTELL

 

Avstånd till flygplats

75 km

Passar för

Familjer, Par

Övrigt på hotellet

Teplantage, Aktiviteter


KONTAKTA OSS

för information och bokning

info@travelroom.se